Andolein met Karel, kruising Kroatische Herder


Marleen ontmoet op de step, dit voorjaar. Dat klinkt als een treffen zomaar op straat van twee kleuters. Niets is minder waar… Ik schreef me in voor een stepworkshop die werd gegeven door Marleen.

Andolein en Karel, workshop Steppen met je hondHaar zorgvuldige aanpak in het aanleren van de steptechniek voor we een ‘step’ zetten met onze honden, trof mij en smaakte naar meer. Dat werd dus de workshop ‘Geluid uit of zacht’ op een warme avond in het prachtige Leur. Een avond waarop Marleen zowel theorie ( ondersteund met PowerPoint en hand-outs in een mooi boekje) als oefenen in de praktijk combineert. Aan beiden werd door haar aandacht besteed en de tijd voor genomen. De theorie illustreerde en verdiepte ze met foto’s en verhalen uit eigen praktijk en leven met haar honden. Daardoor? herkenbaar en ontroerend dichtbij.

Tijdens de praktijk bleek ze een en al oog en oor voor baas en hond, stuurde bij, gaf individueel feedback en inzicht in het gedrag van mijn hond en mij. Feedback geeft ze met respect voor de baas en voelbaar liefde voor de hond.

Het werd een avond met hardwerkende enthousiaste honden en bazen, heel stil. Zo stil dat de buurman zijn bosmaaier erbij pakte en de bermen een beurt gaf!

Ook toen weer trof mij Marleen haar zorgvuldige aanpak en opbouw van de workshop, de mooie locatie, prima catering, haar deskundigheid als mensen- en hondencoach. Alle reden dus om te blijven komen naar activiteiten van HondInzicht en Actief Met Inzicht, te leren en vooral te genieten.

Karel ontmoet Franka Inmiddels, nu aan het begin van de winter zijn mijn hond Karel en ik een heel aantal workshops en inzichten verder en raken we door Marleen haar groepsaanbod heen. We steppen om de dag, wandelen actief en hebben een snoepboom ontdekt hier langs de dijk, ontspannen door aanraken (soms), vullen (ik) en slopen (Karel) dozen met proppen papier en snoepjes. Karel’s leven kreeg meer variatie en ik meer inzicht in Karel en bovenal mijn eigen handel en wandel in relatie tot hem. Net als in andere relaties gaat een en ander niet altijd ‘over rozen en roept meer inzicht ook weer vragen op. Voor het zoeken naar de antwoorden heb ik sinds het voorjaar iemand om bij aan te kloppen. Marleen van Hond InZicht, natuurlijk!

Door Andolein 24/11/11

zp8497586rq

RSS feed for comments on this post.


Disclaimer | Privacy | Contact | Webondersteuning Swipe Media professionele website laten maken