Nobele Nevza


Nobele Nevza is naast Blije Bartje, Frije Franka en Lovely Lola ook een hond van Hond InZicht. Maar ze woont niet bij ons. Hoe dat zit?

Nou, Nevza is onze adoptiehond van Stichting Dierenopvang Bosnië.
Black beauty

Nevza woont vanaf haar vijfde levensjaar in het dierenasiel van Orasje, Bosnië. Voor die tijd leefde ze op straat en werd ze verzorgd door Nevzeta, een mevrouw die zich ontfermt over zwerfhonden. Nevzeta besloot dat Nevza (inderdaad later vernoemd naar haar verzorgster) beter af zou zijn in het asiel dan op straat.

Nevza is een krachtige slanke zwarte hond. Type jachthond, maar het is gissen welke rassen haar hebben gevormd. Wel is duidelijk dat ze mooi is. En lief. Nevza is een gevoelige hond met  een open karakter. Ze is gek op mensen. Andere honden vindt ze prima, maar mensen en zeker degene die willen knuffelen zijn haar favoriet. Knuffelen is haar grootste hobby, daar geniet ze ongegeneerd van.Nevza, mooie dame

Nevza woont nu 5 jaar in het asiel op een eigen terrein met andere honden die niet herplaatst kunnen worden. Nevza is al op leeftijd. Dat en haar vermoedelijk grote behoefte aan jagen, maken haar niet geschikt voor herplaatsing. Vandaar dat zij beschikbaar was voor adoptie op afstand.

imagesWil je meer weten over het goede werk van Stichting Dierenopvang Bosnië? Kijk dan eens op hun website. Deze Stichting helpt vooral ter plaatse met het ondersteunen van het asiel en grootschalige castratieprojecten. Incidenteel halen zij honden naar Nederland voor herplaatsing, uitsluitend na strenge selectie en de honden acclimatiseren altijd eerst bij een deskundig gastgezin.

Zou je ook een hond op afstand willen adopteren, klik dan hier gelijk door naar de voorwaarden.

RSS feed for comments on this post.


Disclaimer | Privacy | Contact | Webondersteuning Swipe Media professionele website laten maken