Petra en Sep, Nova Scotia Duck Tolling Retriever


Mijn hond beter leren lezen

Onze eerste hond Thomas hadden we gewoon. We wandelden veel met hem en genoten daar enorm van. Na 13,5 jaar moesten we helaas afscheid van hem nemen. Zo plotseling als hij was gekomen, heeft hij ons ook moeten verlaten.

Met onze tweede hond Sep is het anders gegaan. We hebben hem bewust uitgezocht, hebben er naartoe geleefd en hebben gekeken wat hij nodig heeft.

Sep aan de step, met PetraSep is een echte werkhond en heeft daar ook veel plezier in. Naast lekker wandelen volgen we daarom ook allerlei trainingen. Zo kwamen we door een stepworkshop met Hond InZicht in contact. Ik vond het heel plezierig om met Marleen te werken en toen ik besefte dat Sep een andere aanpak vraagt dan Thomas heb ik weer contact met haar opgenomen.

Concreet advies aan de hand van voorbeelden werken voor mij veel beter. Marleen heeft naar mij en Sep gekeken en me vervolgens allerlei adviezen gegeven. Sep zoekt lekkers met Franka en Lola, Wandelen met InZichtSep is een eerlijke hond die duidelijk aangeeft wat hij wel en niet wil en is daarmee een prachtige spiegel voor mij. Ik werk aan mijzelf om hem goed te leren lezen zodat hij krijgt wat hij nodig heeft. Ik geniet enorm van mijn lekkere ventje! Marleen bedankt voor nu en als ik je wijze raad nodig heb klop ik graag weer bij je aan.

Petra 25/11/11

RSS feed for comments on this post.


Disclaimer | Privacy | Contact | Webondersteuning Swipe Media professionele website laten maken