Inzicht in de Buitenlandse Hond

  • Heb jij een hond uit buitenland?
  • Werk jij met honden uit het buitenland?
  • Begeleid jij mensen die een hond uit het buitenland geadopteerd hebben?
  • Overweeg je een hond uit het buitenland te adopteren?

Kortom: draag jij de buitenlandse herplaatser een warm hart toe?

Dan heten we je van harte welkom bij Buitenlandse Hond InZicht!

De buitenlandse herplaatser wordt steeds populairder in ons land. Heel veel mensen zijn dolblij met hun buitenlandse maatje en terecht! Als de match goed is, is de buitenlandse hond een geweldige hond waar je een heel hondenleven lang van kunt genieten.

Naast veel positieve ervaringen zijn er ook mensen die terughoudend of zelfs ronduit negatief zijn over deze ontwikkeling. Vaak is onbekendheid en onwetendheid over feiten en fabels de oorzaak hiervan. De slechte ervaringen en/of verhalen zijn leidend in de beeldvorming en maakt dat de buitenlandse hond ten onrechte een slechte naam krijgt.

Zonder te ontkennen dat er veel misstanden zijn in de wereld van en de dynamiek rondom de buitenlandse hond, willen we met deze pagina inzicht geven in de positieve kant van het samenleven met de hond uit het buitenland. Inzicht in de belevingswereld van hond met informatie voor de baas en de professional, om zo een realistisch beeld te bieden. Door te informeren over feiten en fabels en daarmee de toekomst nog mooier te maken voor deze honden.

Een positieve en liefdevolle kijk op de buitenlandse hond waarbij diens welzijn en welbevinden voorop staat, is ons uitgangspunt.

Buitenlandse Hond InZicht is een initiatief van Suze Steenbergen en Marleen van Baal.

Suze Steenbergen                                                                                                             Marleen van Baal

Suze is ervaringsdeskundige rondom alle aspecten van de buitenlandse herplaatsers en drijvende kracht achter de 50-50shop Steunt Dieren met bestellingen. Marleen, MvB InZicht, is coach en verbindend ondernemer in de dierenbranche. Buitenlandse Hond InZicht is onderdeel van Hond InZicht. Wil je geïnformeerd worden over wetenswaardigheden rondom de buitenlandse hond?