Wie is jouw hond?Coachtraject samen zijn
Wat heeft hij nodig om gelukkig te zijn?
Wie ben jij? 
Hoe kun jij een ‘wijze baas’ zijn voor je hond?
Hoe kunnen jullie samen een fijne relatie opbouwen?

De antwoorden op deze vragen vormen de basis van Samen ‘Zijn’
Je hond is zichzelf als hij zich veilig voelt, zich gezien voelt en zoveel mogelijk kan leven op een manier die bij hem past. Als er op één van deze punten verstoringen of belemmeringen zitten, zal je hond het moeilijk vinden om zich echt met jou te verbinden.

Jij bent wie jij bent. Jouw karakter, gedrag en verwachtingen zijn zeer bepalend in de manier waarop jij met je hond omgaat. Als het tussen jou en je hond niet lekker loopt, is, in mijn visie, naar jezelf kijken de eerste stap. Wat doe jij wel/niet waardoor je hond niet kan verbinden?

Elke hond wil harmonie
Honden zijn conflictmijdende individuen, ze lossen lastige situaties bij voorkeur met subtiele taal onderling op. Wij mensen zien die taal vaak onvoldoende en missen daardoor veel communicatie en interpreteren gedrag onjuist.

Door hun afhankelijkheid van de mens zullen honden altijd proberen de harmonie te bewaren. Ze willen verbinden met hun mens. Vrijwel elke hond zal zich daarom zoveel mogelijk voegen naar wat jij van hem vraagt.

Probleemgevend gedrag
Maakt jouw hond niet echt contact of vertoont hij, in jouw ogen, ongewenst of onprettig gedrag, dan kun je er vanuit gaan dat hij iets mist in de verbinding met jou. Misschien ben je niet duidelijk, misschien verwacht je teveel.
Mogelijk interpreteer je gedrag van hem anders dan hij het bedoelt en ontstaat er ‘ruis op de lijn’ zowel in communicatie als aan de letterlijke riem.

 

Het kan ook zijn dat je hem zo beperkt in zijn eigenheid dat hij niet anders kan dan weerstand bieden of uit contact gaan.

 

Coachtraject samen zijn

Ik coach op samen ‘zijn’.

Vanuit Hond InZicht kijk ik naar de verbinding tussen jou en je hond. InZicht in de hond, InZicht in jou en InZicht in jullie relatie. Mijn coachsessies zijn intensief. Eerlijk, diepgaand en daardoor ook vaak confronterend omdat ik je een spiegel voorhoud. Overigens wel een spiegel met begrip en confronterend met inlevingsvermogen. Ik veroordeel je niet, ik laat je inzien waar de sleutel(s) naar Samen ‘zijn’ liggen voor jou en je hond.

Sleutels naar InZicht
Ik bied coachsessies en coachtrajecten aan, zowel online als bij jou thuis. In elk contact gaan we samen op zoek naar de sleutels van InZicht in jullie persoonlijke situatie. Jij en je hond, beide unieke individuen, die samen een sterke onderlinge band gaan ontwikkelen, waarin begrip, respect en waardering de kernwoorden vormen.

 

Vragen waar we mee aan de slag gaan:

 • Wat neem jij mee in jullie relatie?
 • Wat zijn jouw verwachtingen?
 • Wat is je weerstand?
 • Waarin wil jij ontwikkelen?
 • Wat heeft je hond nodig om een gelukkige hond te zijn?
 • Wat mag jij doen of laten om je hond hierin te ondersteunen?
 • Wanneer reageert je hond op jou?
 • Wat vertelt hij jou met zijn reactie?

Het resultaat is SAMEN ‘ZIJN’ op jullie volledig ‘eigen wijze’
Ben jij iemand die bereid is naar zichzelf te kijken? Wil jij jouw hond als individu zien en écht leren kennen? Dan nodig ik je van harte uit om een sessie of traject bij mij te boeken!

Belangrijk: Ik verzorg uitsluitend coachsessies en -trajecten met Samen ‘zijn’ als uitgangspunt. Zoek je iemand die jou kan ondersteunen in medische vraagstukken, opvoeding en/of in training? Stuur dan zeker een mail met daarin ook duidelijk je woonplaats vermeld. Ik heb een groot netwerk van deskundige hondenprofessionals waar ik gericht naar doorverwijs, bij voorkeur in jouw woonregio.

Coachtraject samen zijnCoaching Online
In de online coaching gaan we in gesprek over jou en je hond, je vragen en het gedrag wat je graag anders zou willen zien. Ik denk met je mee en ga met mijn vragen mee in jouw dagelijks leven. Wat gebeurt er, wie doet wat en waarom. Met die informatie kan ik je InZichten en handvatten geven waarmee jij zelf aan de slag kunt.

Je kunt kiezen uit één sessie, een Drieluik of een Vijftal

Coachsessie, 45 minuten,  € 95,00 inclusief BTW
Drieluik, 3 sessies van elk 45 minuten, € 275,00 inclusief BTW
Vijftal, 5 sessies van elk 45 minuten, € 455,00 inclusief BTW

Pakket Coaching Thuis + Online
Wil je dat ik jou en je hond in jullie omgeving bezoek? Kies dan voor één van de pakketten InZicht.

In een dagdeel van 3 uur kijk ik mee in huis, bij jullie onderlinge patronen en rituelen in dagelijkse handelingen en bij een wandeling. Je krijgt direct InZichten waar je mee aan de slag kunt. Het vervolg pakken we online op met 1, 3 of 5 online sessies.

InZicht pakket 1: Thuisbezoek plus één online sessie, € 467,00 inclusief BTW*
InZicht pakket 2: Thuisbezoek plus online Drieluik, € 637,00 inclusief BTW*
InZicht pakket 3: Thuisbezoek plus online Vijftal, € 795,00 inclusief BTW*

*) Prijzen zijn inclusief mijn voorbereidingstijd, mijn reistijd en de btw. Ik reken wel een kilometervergoeding voor de brandstof van € 0,21 per gereden kilometer vanaf mijn huisadres postcode 6651 HG/9

 

Coachtraject Samen ‘Zijn’ kies online Coachtraject Samen ‘Zijn’ kies voor thuis + online

Kies voor Online

 • Je hebt vragen over jullie Samen ’Zijn’
 • Je wil InZicht in de relatie met je hond
 • Je wil sparren over jouw rol als Wijze Baas
 • Je weet dat jij de sleutel naar verandering bent
 • Online contact is voor jou geen probleem

Kies voor Thuis + Online

 • Je wil graag dat ik jou en je hond ontmoet
 • Je wil InZicht in dagelijkse handelingen
 • Je begrijpt bepaald gedrag van je hond niet
 • Je wil laten zien wat er gebeurt
 • Je vind het prettig elkaar eerst te ontmoeten voor je online coaching krijgt.

 

Meld je hier aan!

 

Deze Samen ‘Zijn’ trajecten vragen inspanning van jullie, mens en hond, maar ook van mij als coach. Heb je vragen over de mogelijkheden of twijfel je of dit traject geschikt is? Mail dan naar info@hondinzicht.nl. Je krijgt vervolgens een uitnodiging voor een telefonische InZicht sessie van 15 minuten; de kosten hiervoor bedragen € 27,50. Wanneer je vragen beantwoord zijn, kijken we gelijk samen naar het meest geschikte pakket.