Boek Hersenwerk Marleen en Bart

Hersenwerk voor honden, zoveel meer dan een spelletje!

Herenwerk is een verbindende activiteit voor jou en je hond. Je verstopt kleine brokjes in huishoudelijke materialen of in een zelfgemaakt zoekspel en je hond zoekt onder jouw begeleiding naar het lekkers. Dat is wat je doet. Maar het is zoveel méér!

Vanuit de filosofie van Hersenwerk voor honden draait alles om verbinden, samenwerken en een band opbouwen tussen tussen mens en hond. Hersenwerk brengt ontspanning door inspanning en is een samenspel tussen jou en je hond. Niets móet, er bestaat geen slim of dom, het gaat niet om scoren maar om het proces van zintuigenbeleving, keuzevrijheid en communicatie.

Het boek Hersenwerk voor honden, zoveel meer dan een spelletje! neemt je mee in de wondere wereld van Hersenwerk. Het bevat toegankelijk geschreven theorie en is rijk geïllustreerd met aansprekende foto’s. Wat doet Hersenwerk? Hoe bied je het aan? Waar moet je als mens op letten en wat laat jouw hond je zien?

In het boek worden negen types honden, op ludieke wijze, uitgelicht.
Je zult zeker je eigen hond in één van de types herkennen!
Je krijgt handvatten in hoe je jouw type op maat kunt begeleiden.

Ik schreef het boek samen met Inge van Harte, hondengedragsdeskundige. We ontwikkelden vanaf 2010 het concept van Hersenwerk voor honden, wat in de afgelopen jaren, zowel nationaal als internationaal, zeer populair is geworden onder hondenbazen.

Wil jij op een fijne manier de band tussen jou en je hond versterken?
Koop dan zeker dit boek!

En ja..je ziet het goed: mijn Blije Bart is het covermodel 🙂